Ετικέτες

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν θα το ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ανθρώπους με ζώα στη Βρετανία...



Σε τρία εργαστήρια στην Βρετανία, των πανεπιστημίων King College, Newcastle και Warwick, έχουν χορηγηθεί άδειες για να διεξάγουν πειράματα δημιουργίας υβριδίων ανθρώπου με ζώα, μετά την εφαρμογή  σχετικού ψηφίσματος.

Έως τώρα ομάδα επιστημόνων έχει δημιουργήσει 150 ανθρώπινα υβρίδια με ζώα. Ο λόγος δημιουργίας αυτών, ήταν η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.
Τα υβρίδια αυτά, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τα κατατάσσουμε σε δύο κατηγορίες, στα cybrids, που ανθρώπινο γενετικό υλικό εισάγεται μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και στις χίμαιρες, στα οποία ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων. Από τη μεριά τους, οι επιστήμονες , υποστηρίζουν πως μέσω αυτών των τεχνικών θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σύντομα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται σε μια σειρά μέχρι τώρα ανίατων ασθενειών, ενώ τα έμβρυα θανατώνονται μετά το πέρας 14 ημερών κάτι που υπαγορεύει η ίδια η νομοθεσία.
Mια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα αυτών των πειραμάτων και μάλιστα απαίτησε να δημιουργηθούν νόμοι για να αποφευχθούν φαινόμενα κατά τα οποία να προσδίδονται ανθρώπινα «χαρακτηριστικά» σε ζώα, όπως γίνεται με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πρωτευόντων θηλαστικών. Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως υβρίδια ανθρώπου με ζώα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας νομοθετικός κανονισμός και περιορισμός. Οι επιστήμονες ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανά εφιαλτικά σενάρια…
Παραθέτουμε την είδηση τηρώντας ωστόσο τις δέουσες επιφυλάξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου