για 2 άτομα…
Υλικά (για 2 άτομα):
400 γρ. χοιρινό κρέας (σπάλα) για να έχει και λίγο λίπος
100 γρ. πλυμένα έντερα γουρουνίου
2 λίτρα ξύδι δέκα βαθμών
μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο και γλυκιά πάπρικα
Για το κάπνισμα:
πολλά κλαδιά από κυπαρύσσι και κλίματα
Εκτέλεση:
400 γρ. χοιρινό κρέας (σπάλα) για να έχει και λίγο λίπος
100 γρ. πλυμένα έντερα γουρουνίου
2 λίτρα ξύδι δέκα βαθμών
μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο και γλυκιά πάπρικα
Για το κάπνισμα:
πολλά κλαδιά από κυπαρύσσι και κλίματα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μικρα κομμάτια ώστε να χωράνε στο έντερο. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με το ξύδι για 3 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και τα αφήνουμε να τα ψήσει το ξύδι.
Αφού περάσουν 3 ημέρες, τα αφερούμε από το ξύδι τους βάζουμε τα μπαχαρικά μας, τα ανακατεύουμε καλά και με ένα χωνί τα περναμε στο έντερο. Αφού τελειώσουμε την εργασία αυτή, δένουμε τις άκρες του εντέρου και το κρεμμάμε για να στραγγίξει τα υγρά του – για να μην μας παίρνει φωτιά στο κάπνισμα.
Ανάβουμε φωτιά με τα κλαδιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να καπνίζει μόνο και κρεμάμε το λουκάνικο πάνω από τον καπνό και το καπνίζουμε. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν έχει στεγνώσει και θα μαυρίσει. Μετά το τέλος μπορούμε να το τηγανίσουμε σε τηγάνι ακόμα και χωρίς λάδι.
καλή όρεξη….
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου