Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες που θέλουν τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου να έχουν έναν πολύ επικίνδυνο στόχο: να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα!
Δεν τα λένε οι “εχθροί της Τουρκίας” ή όσοι αντιπαλεύονται το καθεστώς Ερντογάν. Τα γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες. Ένα δημοσίευμα της “Τζουμχουριέτ” για παράδειγμα που επικαλείται τον ειδικό σε θέματα πυρηνικής ενέργειας καθηγητή Χαρετίν Κιλίτς ο οποίος με δηλώσεις του επισημαίνει ότι τα ραδιενεργά ισότοπα όπως το πλουτώνιο 239 και το ουράνιο 233χρησιμοποιούνται μόνο σε προγράμματα για στρατιωτική χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Αυτά τα ραδιενεργά ισότοπα έχουν δηλωθεί ότι θα χρησιμοποιηθούν για τους πυρηνικούς σταθμούς που σχεδιάζει να φτιάξει το καθεστώς Ερντογάν. Ο καθηγητής τα εντόπισε στο προσχέδιο νόμου για την πυρηνική ενέργεια!
Ο Τούρκος καθηγητής υποστηρίζει ότι έχει μελετήσει ενδελεχώς το προσχέδιο νόμου ,το οποίο όπως λέει αν ψηφιστεί θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα της Τουρκίας για την παραγωγή πυρηνικών όπλων!
Εκτός από τον εντοπισμό του πλουτωνίου 239 και του ουρανίου 233 που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραγωγή πυρηνικών όπλων ο Τούρκος καθηγητής Κιλίτς εκφράζει τις ανησυχίες του και για προβλέψεις του νομοσχεδίου για το ποιος θα ελέγχει την πυρηνική ενέργεια στην Τουρκία. Η εξουσία είναι στα χέρια του εκάστοτε πρωθυπουργού και μάλιστα με την επισήμανση ότι οι αποφάσεις του για την χρήση της δεν θα μπορούν να ελέγχονται από κανένα!
Ο Τούρκος καθηγητής επεσήμανε στην Τζουμχουριέτ κι ένα ακόμη παράδοξο άρθρο του νομοσχεδίου. Σ΄ αυτό προβλέπεται ότι κανένας μέλος του προσωπικού που θα εμπλακεί στο πυρηνικό πρόγραμμα δεν θα μπορεί να κοινοποιεί πουθενά απόρρητες πληροφορίες. Λογικό ακούγεται αλλά ο Κιλίτς υποστηρίζει ότι τέτοιοι όροι τίθενται μόνο σε προγράμματα που έχουν να κάνουν με στρατιωτική χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
Η μεγαλομανία του Ερντογάν και η πονηριά του Νταβούτογλου δεν προκαλούν την παραμικρή αμφιβολί ότι ο τελικός στόχος του όποιου προγράμματος χρήσης πυρηνικής ενέργειας έχει να κάνει με την παραγωγή πυρηνικών όπλων. Και είναι αυτός ένας σημαντικός λόγος που η Τουρκία θεωρειται αναξιόπιστη σύμμαχος από το NATO αλλά και τις ΗΠΑ.
Δεν είναι τυχαίο ότι από την Ουάσινγκτον έχουν ακουστεί απόψεις ακόμη και για “πάγωμα” παραδόσεων των αεροσκαφών F-35.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου