Ετικέτες

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Γιατί κλείνουν άρον άρον τη Βουλή!

Με διαδικασίες φαστ-τρακ κλείνει η κυβέρνηση τη Βουλή με διάταγμα που θυροκολλήθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Έτσι πολύ σοβαρά νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων, η κοινοτική οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το επαίσχυντο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των αιγιαλών αλλά και διάφορες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό θα περάσουν με πλειοψηφία  51 ψήφων που απαιτείται στα θερινά τμήματα και όχι 151 που χρειάζεται στην ολομέλεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον τη Βουλή, έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι η Βουλή θα πρέπει να κλείσει μόνο για εκλογές.  
Όχι στο κλείσιμο της Βουλής λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
 Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο να ολοκληρωθούν σήμερα οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο ΚοινοβουλευτικόςΜε διαδικασίες φαστ-τρακ κλίνει η κυβέρνηση τη Βουλή με διάταγμα που θυροκολλήθηκε πριν από λίγα λεπτά. Έτσι πολύ σοβαρά νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων, η κοινοτική οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το επαίσχυντο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των αιγιαλών αλλά και διάφορες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό θα περάσουν με πλειοψηφία  51 ψήφων που απαιτείται στα θερινά τμήματα και όχι 151 που χρειάζεται στην ολομέλεια.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον τη Βουλή, έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι η Βουλή θα πρέπει να κλείσει μόνο για εκλογές.  
 Εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του μετέφερε τη θέση του κόμματος.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη Βουλή, να το κάνει μόνο για εκλογές» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας με δημοσιογράφους.

Υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για μονομερή κίνηση της κυβέρνησης και ότι παραπέμπονται για το φθινόπωρο τόσο προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η Βουλή τελεί εν αναμονή της απόφασης της κυβέρνησης για να κλείσουν οι εργασίες της Ολομέλειας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την άρση ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

Αν οι εργασίες διακοπούν, θα μείνουν σε εκκρεμότητα δικογραφίες εναντίον βουλευτών οι οποίες εξετάζονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η Επιτροπή σήμερα συζητά την υπόθεση του προφυλακισμένου ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα (που αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή) για διαμαρτυρία σε σταθμούς διοδίων.
 Αύριο είναι προγραμματισμένη άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που αφορούν τους:

    Ηλία Κασιδιάρη (Χρυσή Αυγή) για τη μαγνητοσκόπηση της συνομιλίας του με τον πρ. γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο
    Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ)
    Γιάννη Μιχελάκη (ΝΔ)
    Βασίλη Καπερνάρο (ανεξάρτητος)

Οι υποθέσεις αυτές θα κριθούν το φθινόπωρο, μετά τη λήξη των Θερινών Τμημάτων της Βουλής.
kontranews.gr

Λήγουν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής

 


Με τη διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας θα μείνουν σε εκκρεμότητα δικογραφίες εναντίον βουλευτών οι οποίες εξετάζονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Η λήξη της παρούσας συνόδου της Βουλής και η έναρξη των θερινών τμημάτων από 16 Ιουνίου προβλέπεται στο Προεδρικό Διάταγμα που θυροκολλήθηκε.
Ως εκ τούτου αναβάλλονται οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής.

Αντιδράσεις 
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του μετέφερε τη θέση του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ
«Αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη Βουλή, να το κάνει μόνο για εκλογές» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας με δημοσιογράφους.
Υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για μονομερή κίνηση της κυβέρνησης και ότι παραπέμπονται για το φθινόπωρο τόσο προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Για υπονόμευση της Δημοκρατίας κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια όσο και στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Ειδικότερα όσον αφορά στο προεδρικό διάταγμα «κήρυξης της λήξης των εργασιών της Β΄Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου» η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζει ότι «συνιστά σύμπραξη των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων, Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού, στην υπονόμευση της ίδιας της Δημοκρατίας, στην παρεμπόδιση απονομής της Δικαιοσύνης και στην φαλκίδευση της Διαφάνειας στη λειτουργία του Κράτους».

ΑΝΕΛ

Και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ εκτίμησε πως «η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει αναίμακτα από τα θερινά τμήματα που έχει διατάξει η τρόικα».
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «ενώ οι δανειστές, ο ένας μετά τον άλλον, μιλούν για νέα επιβεβλημένα δάνεια με νέα μνημόνια και ανακοινώνεται μείωση των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει «αναίμακτα» από τα θερινά τμήματα τα μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα. Μήπως στο βάθος υπάρχει και κάποια παραγραφή;».
ΚΚΕ
Απ' την πλευρά της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι μόνο στην Ολομέλεια θα πρέπει να έρχονται νομοσχέδια γενικότερης σημασίας ώστε να παίρνουν την ευθύνη όλοι οι βουλευτές. «Σε κάθε περίπτωση ο λαός επιβάλλεται να επαγρυπνεί. Τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζονται τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στα Θερινά τμήματα της Βουλής, όσο η χώρα και οι κυβερνήσεις, όπως η σημερινή, θα κινούνται στους γνωστούς αντιλαϊκούς μονόδρομους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΑΡ
Την αντίδρασή της εξέφρασε και η ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι «εν όψει νέων μέτρων και κρίσιμων νομοσχεδίων και με τον ανασχηματισμό προ των πυλών , η κυβέρνηση σπεύδει  να κηρύξει  αιφνιδιαστικά τη λήξη  των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής. Για άλλη μια φορά , θεσμικά κεκτημένα θυσιάζονται  στο βωμό των μικροκομματικών σχεδιασμών».

Εκκρεμότητες
Με τη διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας θα μείνουν σε εκκρεμότητα δικογραφίες εναντίον βουλευτών οι οποίες εξετάζονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Η Επιτροπή σήμερα συζητά την υπόθεση του προφυλακισμένου ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα (που αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή) για διαμαρτυρία σε σταθμούς διοδίων.
Αύριο είναι προγραμματισμένη άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που αφορούν τους:
  • Ηλία Κασιδιάρη (Χρυσή Αυγή) για τη μαγνητοσκόπηση της συνομιλίας του με τον πρ. γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο
  • Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ)
  • Γιάννη Μιχελάκη (ΝΔ)
  • Βασίλη Καπερνάρο (ανεξάρτητος)
Οι υποθέσεις αυτές θα κριθούν το φθινόπωρο, μετά τη λήξη των Θερινών Τμημάτων της Βουλής.

ναυτεμπορική

Με το κλείσιμο της Βουλής παραγράφεται οτιδήποτε έκαναν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τι δεν καταλαβαίνεις;.


 
Εντός ολίγων ημερών (ίσως και ωρών) αναμένεται να κλείσει τις εργασίες της η φετινή τακτική σύνοδος της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι, αυτόματα παραγράφονται και οποιεσδήποτε ενδεχομένως αξιόποινες πράξεις, έγιναν από μέλη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, για το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2009 μέχρι Μάϊο 2012.

Παύει ταυτόχρονα να ισχύει και η γνωστή υπόσχεση Σαμαρά περί εξεταστικής επιτροπής, για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Όλα πλέον παραγράφονται. Πόσοι όμως το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό;

Σύμφωνα με το περιβόητο άρθρο 86 του Συντάγματος για τις ευθύνες των υπουργών, παρ. 3 εδ. β΄ «Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος». 
 
Τώρα λοιπόν τελειώνει η δεύτερη τακτική σύνοδος της βουλευτικής περιόδου που ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2012, δηλαδή μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Αυτό, ας το έχουν υπόψη τους όλοι εκείνοι οι «Ελληναράδες» που ονειρεύονται Ειδικά Δικαστήρια, δίκες και τιμωρίες, για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Το Σύνταγμα είναι σαφές.

Μόνο με έναν τρόπο μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Μόνο αν, για κάποιο λόγο, άλλαζε το Σύνταγμα και γινόταν νέο Σύνταγμα. Όχι αναθεώρηση του υπάρχοντος, που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά μόνο αλλαγή του και ρήτρα αναδρομικότητας στο νέο Σύνταγμα.

hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου